fredag 11. oktober 2013

Jeg baker!

Nå er det lenge siden jeg har blogget. På Charterfeber sier rosabloggerne at det er veldig viktig å blogge hver dag. Selv om det ikke skjer så mye. Så da blogger jeg igjen. Selv om det ikke skjer så mye. Men jeg baker! Og det skjer ikke så ofte. 
Jeg fant en oppskrift på skolebrød på Tine-appen, og det står at det er enkelt og tar ca 50 minutter. Perfekt! 
Da baker jeg da. 
Smelte smør, hell i melk, ha i gjær, bland med 2/3 deler av melet + sukker og bakepulver. Det er enkelt. Skjønner bare ikke hvorfor jeg ikke skal bruke alt melet? Og jeg trenger mye mer enn det som står i oppskriften. 
Så ruller man boller. Det husker jeg at mamma lærte meg. Man må liksom krumme hånda litt så de blir runde og fine. 
Så heves de igjen. Jeg hevet deigen tidligere også, bare glemte å skrive det. 
Etter heving lager man en fordypning og fyller opp med vaniljekrem. 
Da jeg var liten likte jeg ikke skolebrød fordi jeg trodde det i midten var egg. 
Så pensler man med egg. .... Pensler...? Jeg har jo ikke bakepensel! Men jeg har pensler som jeg bruker til akrylmaling, det gjør sikkert samme nytten. Jeg tar selvsagt en som er ubrukt. Jeg tror i hvert fall den er ubrukt. 

Så er det bare å steke i 15 minutter. 
Mulig at jeg tok litt mye vaniljekrem .. 
De har glemt å gi beskjed i oppskriften hvor mye det skal være. Ja, ja... Jeg kan sikkert ta bort litt etterpå. 
Heldigvis har jeg et brett til. 
Så skal det lages melisglassur av passe mye eggehvitte og melis. Jeg hater alle oppskrifter som viser til "passe mye", "litt" og "en dæsj". Hva F...?!! Ok, eggehvitte av tre egg er vel passe. 
Oi! Da gikk det med nesten en eske med melis! 
Det ble i hvert fall ikke for lite. Så er det bare å helle på (med teskje) og strø kokos over :-) 
Der ja... Jeg har som sagt et brett til. 
Og når man legger det på fat ser det enda finere ut! 
Skal vi se... Fat...fat... Ja, jeg hadde visst fat. 
Tataaaaa! Made by me! All by my self!! 

Også har jeg innmari mye melisglassur igjen
Hmmm... 
MMMMMM! 
Dagens bloggantrekk er forresten kosedress og ikke noe sminke. 
Skolebrødene smaker himmelsk godt!  Jeg startet klokka 17, og nå er klokka 19.45. Akkurat det oppskriften sa. Nesten. 
Blogges! Ka :-) 










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar